ADHD och Aspergers. Om arv, miljö och skuld

ADHD och Asperger hos barn ligger i fokus i Ada Marsbackens bok ”Ingen familj är en ö”

ADHD och Aspergers hos barn

Ada är en otrygg mamma till en mycket krävande bebis. Hennes lilla dotter My skriker hela tiden och är så olik andra bebisar i samma ålder. På förskolan känns skillnaden ännu mera, då säger My själv: ”Mamma, jag är inget bra barn. De andra tycker inte att jag är något bra barn”. Ada försöker förstå vad som är fel med hennes dotter och efter ett par år får de diagnos ADHD. Senare tillkommer en diagnos till: Asperger.

Det följer år av kamp för en bättre vardag för My. Föräldrarna kämpar mot BUP, skolan och socialen. De vill att My har en så trygg uppväxt som möjligt. My har en lillebror som också kräver familjens tid, uppmärksamhet och kärlek.

Familjen är inte ensam. Många föräldrar till barn med ADHD och Aspergers hamnar i liknande situationer. De är lika otrygga och trötta som Ada. De behöver stöd från samhället och från sjukvården.

Jag har läst några andra böcker om barn med ADHD, och ”Ingen familj är en ö” ligger ganska bra till bland de böckerna. Jag tror att Ada Marsbackens bok kommer att vara ett bra stöd för familjer med ADHD– och Asperger-problem.

Ingen familj är en ö – en bok om ADHD och Aspergers, om arv, miljö och skuld av Ada Marsbacken finns att köpa här och här.