Barnbok om musik, fantasi och naturen

Barnbok Berättelser om den Musikaliska Naturen av Laura Popa – en barnbok om musik, fantasi och naturen

Barnbok Laura Popa

Barnboken av Laura Popa består av sex fantasifulla sagor. Alla barn och deras föräldrar får träffa en solros som drömde om att spela violin och ett fåfängt äppelträd som vägrade blomma på våren. Alla kan bli vänner med pojken Franz som drömmer om renare luft och tystare miljö. Lyssna gärna även på historier som solar från universums galaxer berättar. Boken berättar hur naturen pratar och sjunger för människor varje dag. Det är bara att sitta tyst en stund och lyssna.

Språket i boken är enkelt och fint, det passar bra för en barnbok. Illustrationerna är vackra och färgglada, de följer perfekt sagornas innehåll.

Först har jag sträckläst boken själv (jag blev nyfiken på den och ville läsa direkt). Den första och den sista sagan handlar om solrosor. Det blev förvirrande för mig – jag kunde inte förstå om det är samma solros eller två olika. Efter att ha bläddrat tillbaka förstod jag att det handlar om två olika blommor. Detta moment kan vara förvirrande även för barn.  Det är bättre att läsa en saga i taget. Då kommer barnen djupare i innehållet av varje saga och tröttnar inte på boken.

Berättelser om den Musikaliska Naturen ser mycket speciell och exklusiv ut i ett stort hav av massproducerade barnböcker. Jag blir alltid glad när jag får tag på sådana speciella böcker.

Barnboken Berättelser om den Musikaliska naturen av Laura Popa som är utgiven på Adagio Förlag finns att beställa här och här.