Lisa Rodebrands första bok för ungdomar Revolt

Lisa Rodebrand. Revolt

Lisa Rodebrands roman Revolt är en science fiction-bok för ungdomar

Bokens händelser pågår i en framtid när klykonerna har tagit makten över jorden. Pojkarna André och Christian gör uppror mot förtryckarna, men det är inte så lätt att bekämpa utomjordiska krafter. Under sin vandring i skogen träffar de Caroline som kom med ett rymdskepp från Kolonin. Hennes rymdskepp har kraschat och hon har rymt från vraket. Caroline vill hjälpa jordborna och blir vän med pojkarna. Tillsammans fortsätter de kämpa mot klykonerna och  hamnar i ett helt nytt liv med nya äventyr.

Boken är väldigt lättläst, det är lätt att följa alla händelser och  språket flyter fint. Jag tyckte om att Caroline, André och Christian har så jordiska karaktärer.

Boken Revolt av Lisa Rodebrand är skriven för ungdomar, och jag tror att den passar just för äldre tonåringar. Vänskapen mellan huvudpersonerna, som känns typisk för den åldern, är beskriven med stor omsorg.

Titeln Revolt  verkar för enkel och är inte originell. På Adlibris finns det flera böcker som heter Revolt. Trots att den titeln passar perfekt till just Lisa Rodebrands bok vore det bättre att välja något mera originellt och beskrivande.

Boken är utgiven av PaperTalk och innehåller 165 sidor.

Lisa Rodebrand har släppt boken Revolt som e-bok. Gratis nedladdning av e-boken här.

Pappersbok finns att köpa här