Fjällvandringar – en bok med tips och råd

Vandringar i Sälenfjällen och Østre Trysil – en bok av Stefan Nicolaisen med tips och råd om fjällvandringar

Fjällvandringar

Stefan Nicolaisen är född 1969 och lever ett vanligt familjeliv i Stockholmstrakten. Hans största fritidsintresse är fjällvandringar. Från 1997 driver Stefan en webbplats Vandringar i Sälenfjällen där han berättar om sina erfarenheter och delar sina tips.

Boken berättar mycket detaljerat om området kring Sälenfjällen och Østre Trysil, om naturen, djurlivet, historia och folksagor från trakterna. Stefan Nicolaisen ger många praktiska tips och råd för fjällvandringar med detaljerad beskrivning av utrustning, kläder, nödvändiga mediciner och allt annat som man behöver veta innan att man tar sig till fjällen. Boken innehåller även områdets kartor med beskivningar av vandringsleder och ger förslag på utflykter.

Jag är inte friluftsmänniska och har aldrig vandrat i fjällen. Jag har fått boken som ett recensionsexemplar, men blev väldigt intresserad av den. Jag blev lockad av områdets beskrivningar med historier och folksagor. Berättelser om naturen och djurliv är väldigt levande och allt detta ledsagas av fina bilder. Jag började fundera på fjällvandringar någon gång i framtiden och har skrivit Sälenfjällen och Østre Trysil på ”måste besöka”-listan. Boken sparas till de tillfällena.

Boken är utgiven av Stefan Nicolaisen och innehåller 234 sidor, den finns att beställa från hans hemsida.