Kristina Svensson och Joanna Björkqvist. Förverkliga din bokdröm


Grundarna till föreningen Egenutgivarna, Kristina Svensson och Joanna Björkqvist, har skrivit och givit ut en handbok för dig som vill ge ut böcker på eget förlag ”Förverkliga din bokdröm”.

Joanna Björkqvist och Kristina Svensson har samlat en serie av intervjuer med medlemmar i föreningen Egenutgivarna. Jag har  bidragit till boken med mina intervjuer om betydelsen av sociala media för små förlag och om utveckling av mitt förlag. Mina kollegor berättade om allt möjligt som kan vara intressant för dem som har en bokdröm. Hur går man tillväga med utgivning? Hur väljer man titel till boken? Hur designar man omslag och bokinlaga? Vad kan man göra själv och vilka tjänster kan man köpa? Hur kan man marknadsföra sin bok? Vilka marknadsföringsmöjligheter finns? Det är bara en del av frågorna som besvaras i boken.

Som egenutgivare (jag startade bokförlaget 2011) har jag saknat mycket information och kunskaper som är samlade i den här boken. Vi, egenutgivare, går genom samma etapper och ställer  samma frågor. Det känns otroligt tryggt att det finns folk som sysslar med något liknande och som har liknande erfarenheter. Just den här boken ”Förverkliga din bokdröm” handlar om personliga erfarenheter, det är ingen teoretisk bok.

Jag tycker att boken har bra struktur, texterna är lätta att läsa och förstå, och alla exempel är mycket tydliga.

Boken ”Förverkliga din bokdröm”  finns att köpa  här och här.