Nina Jansdotter. Framgångsfobi

Nina Jansdotters bok Framgångsfobi hjälper dig vinna över din rädsla att lyckas

Nina Jansdotter. Framgångsfobi

Nina Jansdotter är en duktig karriärcoach, inspiratör och mediaperson. Hon hjälper människor att lösa olika problem och uppnå mål i livet.

Min bekantskap med Nina Jansdotter började med hennes bok ”Framgång med FB”, jag har skrivit om den tidigare här.

Boken Framgångsfobi av Nina Jansdotter adresserar sina budskap till dem som själva tycker att de inte är värda att ha framgång och lyckas. Många svenskar är uppfostrade enligt Jantelagen och det finns många inre hinder för framgång som sitter någonstans djupt i själen. Många har svårt att ta emot uppskattande kommentarer och komplimanger.

Nina Jansdotter gör en djup analys av olika anledningar till framgångsfobin, anger definition för framgång, beskriver några vanliga framgångsarenor och tipsar om olika vägar till framgång.

De flesta av oss har olika rädslor som hindrar oss från att gå till framgång den raka vägen. Man kan vara rädd för att misslyckas, för att inte klara av högre krav, för att få negativ kritik. Man kan vara blyg av sin karaktär.

Och vad är framgång egentligen? Enligt Nina Jansdotter är framgång ”när du känner att det är okej att bli och vara duktig och framgångsrik men du ändå duger oavsett hur det ser ut runtomkring dig”. Men samtidigt är det rätt att falla i en annan fälla – ett stort bekräftelsebehov.

Man kan uppnå sund framgång på olika sätt och på olika områden: man kan vara framgångsrik på jobbet, med studier, i sociala medier. Man kan ha framgång i familjelivet, skaffa flera vänner eller följa moderna trender. Alla får välja sitt område för sin framgång.

Och jag tyckte att bästa tipset hur man kan uppnå framgång är att bekämpa Jantelagen, börja umgås med framgångsrika människor och låta sig inspireras av deras framgång.

Jag tycker att boken är väldigt inspirerande och leder till bättre självförståelse. Den är skriven på ett enkelt men samtidigt väldigt tydligt sätt.

Det enda som jag funderade på med lite skepsis är hur Nina Jansdotter kan nå den viktigaste målgruppen för boken – de som egentligen drabbas av framgångsfobi. De sitter så djupt i sina rädslor och vill inte förändra något i sitt liv. Jag tror att människor med just framgångsfobi aldrig läser böcker om självkänsla och personutveckling. Men jag hoppas att jag har fel i den frågan.

Jag har skapat ett inspirationskort till den här boken.
Inspirationskort. Framgångsfobi

Boken är utgiven på Karavan förlag och innehåller 159 sidor.

Boken Framgångsfobi av Nina Jansdotter finns att köpa här och här.