Tatuerade tårar av Bobbi A Sand

Tatuerade tårar av Bobbi A Sand- en ungdomsbok för föräldrar

Tatuerade tårar

På en julafton hamnar den 17-årige Micki döende på akuten efter att han har nästan svultit sig till döds. Hans lillasyster Mija har också väldigt jobbigt. Hon försöker att hitta på något som kan leda henne till ett nytt liv, och det blir en extrem form av musik. Efter en slumpträff med en kille på spårvagnen bestämmer hon sig att sticka hemifrån. Då hamnar hon i en kollektiv med lite speciella seder och bruk.

Mickes före detta pojkvän Daniel går vilse mellan sin nya pojkvän och tatueringssalongen där han jobbar. Han bär på skuldkänslor efter att lämnat Micke.

Till slut träffas de tre ungdomarna och förenas i sin vilja att leva vidare och nå fram. De förstår att rötter till deras psykiska problem ligger hos deras familjer.

Jag tyckte om boken Tatuerade tårar från första sidor. Korta enkla meningar, berättelser från olika perspektiv gör boken intressant och lättläst.

För mig blev det Tatuerade Tårar inte bok bara för ungdomar. Den vore bra att även föräldrar skulle läsa den. Jag upplevde att huvudtanken i boken är följande: man kan inte uppfostra harmoniska och friska barn när man inte blivit av med sina psykologiska problem.

Boken Tatuerade tårar var utgiven på TRANSCENDERS MEDIA och innehåller 220 sidor.

Boken finns att köpa här och här.